УПОЗОРЕЊЕ: У НАРЕДНИХ 12 САТИ СТИЖЕ НЕВРЕМЕ!
31.07.2014


Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић упозорио је данас грађане да се у наредних 12 сати, на територији Нишавског округа, очекују локалне непогоде таквог интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. “Очекује се локална појава грмљавина са градом, количина падавина преко 40 литара по квадратном метру за период од 12 сати, што према степену опасности представља – веома опасно време”, прочитао је упозорење Перишић новинарима у Градској кући, прекидајући званичан протокол конференције. Под ознаком – Веома опасно време – прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Упозорење је издао Оперативни центар Управе за ванредне ситуације у Нишу, а објављено је и насајту града  http://www.ni.rs/.

Како смо сазнали од Бобана Џунића у Градскпој општин Палилула овим поводом одржана је ванредна седница општинског Већа а заседао је и Општински штаб за ванредне ситуације. Комунални инспектори општине Палилула су на терену и прате тренутну ситуацију.

Градски већник Жарко Ранковић, који је и шеф Градског штаба за ванредне ситуације, рекао је Тањугу да су све службе у граду подигнуте на висок ниво приправности. Он је рекао да је од недавно купљених 140 противградних ракета остало на располагању још само 18, али да је данас донета одлука да се купи још 70. “Ми смо и раније имали упозорења на опасност од невремена, али никада нисмо имали овакву најаву са назнаком – ”Веома опасно””, рекао је Ранковић. Ниш и околина погођени су у последњих недељу дана свакодневним кишама и градом праћеним олујним ветром. Материјална штета до сада је била појединачна и није добијала размере елементарне катастрофе. Поплаве које су уништиле велики број материјалних добара и пољопривредне засаде у нишком и топличком крају догодиле су се у априлу.